Nieuwtjes

hier zijn er een paar nieuwtjes vooral uit eind februari en begin maart

Brabants Dagblad 7 maart 2010

Mama olifant zet tweeling op de wereld.

Na 21 maanden zwangerschap heeft een 35-jarige olifant in Thailand een tweeling op de wereld gezet. De twee olifantjes kwamen zaterdagavond twee uur na elkaar ter wereld en hebben nog geen naam.
De twee mannelijke olifantjes wogen bij hun geboorte ongeveer 70 kilo en verkeren in goede gezondheid.Het is een zeldzaamheid dat olifanten tweelingen geboren worden. Volgens lokale media is het de eerste keer dat er een mannetjestweeling ter wereld komt in Thailand. Vijftien jaar geleden werd er een vrouwtjestweeling geboren.In Thailand leven nog ongeveer vierduizend olifanten.

Thailandtweeling

Picture
Dit is mama olifant met haar tweeling.


De standaard 25 februari 2010

Wetenschappers ondekken de olifantentaal

Wetenschappers van de zoo in San Diego hebben ontdekt dat olifanten een taal spreken die zo laag is, dat hij slechts zelden door het menselijk oor kan worden waargenomen.Met een uiterst gevoelige microfoon vastgebonden op acht olifanten, gingen de wetenschappers na bij welke activiteiten olifanten grommen. Ze zijn op die manier meer te weten gekomen over de rangorde binnen de kudde en hoe ze onderling communiceren. Zo blijkt bijvoorbeeld dat drachtige vrouwtjes lage geluiden uitzenden om aan te kondigen dat ze gaan werpen.